2011. augusztus 31., szerda

Legenda Budapesten – RUNE GLIFBERG az OFFLINE SPORT GAMES-en


Aki szeptember 3-án ellátogat az immár 12. alkalommal megrendezésre kerülő Offline Sport Games-re, az a már jól megszokott érdekes és izgalmas programok, valamint az extrémsportok hazai elitjének képviselőin túl, idén egy olyan névvel is találkozhatunk, ami vélhetően minden magyar gördeszkásnak ismerősen cseng, hacsak nem épp ma kezdett el hajtani az illető. Ebben az esetben a Flip Skateboards videói kötelező néznivalók, kiváltképpen a „Sorry” című remekmű.
 

Ez a név nem más, mint RUNE GLIFBERG. A dán kolléga 1974 októberében született Koppenhágában és nem meglepő módon ma már Kaliforniában él. Rune 11 éves korában kezdett el gördeszkázni és a 90-es évek elejére már elég ismertté vált, hogy a Flip Skateboards-hoz szerződjön és megkezdhesse pályafutását, mint profi gördeszkás. Több pro deszkája jelent meg a cégnél és signature cipői például a Converse-nél. Leginkább pool-okban és félcsövekben látni őt gördeszkázni, de otthonosan mozog street-en is, valamint állandó szereplője volt a Tony Hawk’s Pro Skater videójáték-sorozat korai kiadásaiban.
Glifberg 2010-ben szervezett 1 nagyszabású versenyt Koppenhágában, mely a „Burning of the Witch” nevet viselte és a valaha látott legnagyobb gördeszkás eseményként tartják számon egész Dánia szerte. A kickflip backside lipslide mestere idén ünnepelte a 25. gördeszkás évfordulóját, melynek apropóján ismét rendezett 1 hangulatos megmozdulást. Erről 1 rövid összefoglaló videó megtekinthető az alábbi linken:


Rune mögött olyan szponzorok állnak, mint a Flip Skateboards, a Converse, a Volcom, a Burn energiaital, az Okley, a Ricta Wheels, az Independent és a MOB Griptape, ami a versenyeredményeit elnézve nem is csoda.
Üdvözöljük tehát majd kitörő magyar lelkesedéssel hazánkban Rune Glifberg-et, aki egy kis európai országból világhírnévre tett szert. Oldala lájkolható a Facebook-on:

Végezetül, pedig nézzük meg részét a legendás Sorry című filmből!


Peace.
Prinsz

0 megjegyzés: