2011. augusztus 15., hétfő

A gördeszka újrahasznosításának egy újabb lehetséges alternatívája

Egészen biztos vagyok benne, hogy többen többféle módját láttátok már, hogy miként is lehet a törött és/vagy elhasználódott (vagy akár teljesen új) gördeszkákat újrahasznosítani, illetve különböző használati és dísztárgyakat készíteni belőle. A legegyszerűbb példa talán a falra kifüggesztés (a zenekarom stúdióját is díszíti pár darab) natúr, vagy megfestve, de polcnak is megfelel. Ezen felül láttam már, hogy valaki készített széket, kanapét és asztalt is, sőt még „egyszerű” bizsukat is.

A minap egy újabb nagyon klassz ötletre bukkantam a neten. Létezik egy Shwood Eyewear nevű cég, akik napszemüvegeket készítenek gördeszkákból. :O

Nyilvánvalóan az Egyesült Államok nyugati partján élnek a srácok, egészen pontosan Oregon állam Beaverton városában. Az összes termékük a saját műhelyükben készül és természetesen minden kézzel. A fa erezetéből adódóan gyakorlatilag minden darab egyedi, a lencsék pedig Olaszországból importált Carl Zeiss-ek, 100%-os UVA/UVB szűréssel.


A legjobb tudomásom szerint körülbelül 6 féle modell kapható jelenleg, nagyrészük többféle színben és kétféle lencsével. Az áruk 125 és 195 dollár között mozog, ami a mai árfolyamon nagyjából 24000 és 37000 forintnak felel meg. Ez eléggé borsos ár, főleg ha hozzászámoljuk még a postaköltséget is, de vásárlásra szánjuk magunkat, garantáltan jó minőségű és egyedi napgépre tehetünk szert.

Elérhetőségek:
http://www.shwoodshop.com/

A végén pedig következzen 1 videó, melyben krúzolgatnak a srácok és egy kis bepillantást is nyerhetünk a napszemüveggyártás fortélyaiba.
 

Pisz.
Prinsz 

0 megjegyzés: